Яблунівська громада

Чернігівська область, Прилуцький район

Кримінальне провадження щодо діяльності підпільного цеху з виробництва підакцизних товарів

Дата: 21.02.2024 17:33
Кількість переглядів: 41

На Чернігівщині поліцейські скерували до суду кримінальне провадження щодо діяльності підпільного цеху з виробництва підакцизних товарів

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції завершили досудове розслідування та передали прокуророві Прилуцької окружної прокуратури для скерування до суду матеріали кримінального провадження щодо протиправної діяльності 54-річного ділка, який налагодив виготовлення та збут фальсифікованих тютюнових виробів на території міста Новгород-Сіверська.

Викрили зловмисника співробітники Новгород-Сіверського районного відділу поліції за оперативного супроводження працівників управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області. У ході досудового розслідування слідчі Прилук та Новгород-Сіверська спільно з оперативниками кримінальної поліції Прилуцького районного відділу поліції встановили, що фігурант закуповував у значних обʼємах сировину для нелегального виготовлення підакцизних товарів, «кущовим методом» виготовляв цигарки, а потім збував їх через торгові точки на місцевому ринку. В ході проведення санкціонованих обшуків у складських приміщеннях, а також за місцем проживання та транспортному засобі фігуранта поліцейські вилучили 170 мішків тютюну вагою близько 3,5 тонн, більше ніж 15 000 цигарок та понад 16 000 цигаркових гільз, папір для самокруток, банківські карти, грошові кошти та автомобіль. Загальна вартість вилученої продукції та сировини становить понад 2,5 млн грн. Наразі слідчий поліції, за процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури, завершив досудове розслідування у провадженні за частинами 1 та 3 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом передано прокуророві для скерування до суду. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь